Is jouw omvormer klaar voor de thuisbatterij revolutie?

25 oktober 2023

Stel je dit voor: een groene revolutie in jouw eigen huis. Zonne-energie die wordt opgewekt door de zonnepanelen op je dak, opgeslagen in een slimme thuisbatterij, en gebruikt wanneer jij dat nodig hebt. Het klinkt als de perfecte oplossing voor duurzame energie, en steeds meer mensen ontdekken de voordelen van thuisbatterijen voor energieopslag. Maar hier komt de grote vraag die we vaak krijgen: is jouw huidige omvormer wel geschikt om een thuisbatterij op aan te sluiten?

Een blik op jouw omvormer: is het hybride?

De compatibiliteit van jouw huidige omvormer met een thuisbatterij is essentieel voor een soepele werking van je energieopslagsysteem. Veel mensen weten echter niet of hun omvormer hybride is. Een hybride systeem is ontworpen om zowel de energie van zonnepanelen om te zetten als elektriciteit van het elektriciteitsnet te verwerken én om de thuisbatterij aan te sturen. Als het momenteel niet hybride is, maak je geen zorgen; er is nog steeds een oplossing.

De oplossing: Retrofit omvormers

Als het momenteel niet hybride is, betekent dit niet dat je jouw dromen van een energiezuinig huis moet opgeven. Er zijn retrofit omvormers beschikbaar die naast je bestaande omvormer kunnen worden geïnstalleerd. Deze slimme apparaten worden toegevoegd aan je huidige zonne-energiesysteem en maken het mogelijk om de energie naar je thuisbatterij te sturen. Het beste van alles is dat ze naadloos samenwerken, waardoor je profiteert van energieopslag zonder grote aanpassingen aan je bestaande installatie.

Upgrade naar een hybride omvormer

Een andere optie, als je liever geen extra omvormer wilt toevoegen, is het upgraden naar een hybride omvormer. Deze geavanceerde omvormers zijn specifiek ontworpen om samen te werken met thuisbatterijen voor energieopslag. Door je oude omvormer te vervangen door een hybride model, kun je genieten van een geoptimaliseerde en efficiënte energieopslagoplossing.

Conclusie

De wereld van thuisbatterijen voor energieopslag biedt eindeloze mogelijkheden, ongeacht het type omvormer dat je momenteel hebt. Of je nu kiest voor retrofit naast je huidige systeem of besluit te upgraden naar hybride, de toekomst van energie ligt in jouw handen.

Bij JL-Solutions staan we klaar om je te helpen bij elke stap van dit opwindende proces. Of je nu vragen hebt over de compatibiliteit van je omvormer of advies nodig hebt over de beste oplossing voor jouw situatie, ons team van experts staat voor je klaar. Maak de sprong naar een duurzame energietoekomst – jouw energie, jouw keuze!