Zonnepanelen

Bespaar op je energierekening!

Zonnepanelen kunnen zonlicht omzetten in elektriciteit en ze zijn ook nog eens goed voor het milieu omdat ze geen schadelijke stoffen uitstoten. Door zonnepanelen op je dak te plaatsen, kun je geld besparen op je energierekening. Je wordt minder afhankelijk van energieleveranciers en stijgende energieprijzen. Bovendien verhoogt het ook nog eens de waarde van je huis.

Naast het plaatsen van een nieuwe installatie, kun je bij ons ook terecht voor het (alleen) verwijderen van je huidige zonnepanelen.

De Populairste Zonnetechnologieën

Monokristallijne zonnepanelen

Monokristallijne zonnepanelen bestaan uit één enkel kristal en hebben meestal een diepzwarte kleur. Ze staan bekend om hun hoge efficiëntie, wat betekent dat ze veel elektriciteit kunnen genereren uit een klein oppervlak. Ze werken ook goed bij weinig zonlicht, dus zelfs op bewolkte dagen kun je nog steeds energie opwekken. Het nadeel is dat monokristallijne panelen vaak iets duurder zijn dan andere opties. Maar als je beperkte ruimte hebt op je dak en op zoek bent naar een efficiënte oplossing, kunnen monokristallijne zonnepanelen een goede keuze zijn.

Bifaciale zonnepanelen

Bifaciale zonnepanelen zijn speciale panelen die zonlicht aan beide zijden kunnen absorberen. Dit betekent dat ze niet alleen energie kunnen opwekken vanaf de bovenkant, maar ook vanaf de onderkant, door gebruik te maken van reflecties vanaf het dak of de grond. Hierdoor kunnen ze meer energie produceren dan traditionele panelen. Bifaciale panelen zijn vaak handig voor bepaalde installaties, zoals platte daken voorzien van een lichte dakbedekking of systemen boven water. Ze kunnen de totale energieopbrengst verhogen en daarmee de efficiëntie van je zonne-energiesysteem verbeteren.

Onze partners

Omvormers

Hoe werkt een omvormer?

Serie geschakeld:

  • De hoge voltage gelijkstroom van alle panelen wordt via een centrale omvormer omgezet naar veilige wisselstroom zodat het in huis gebruikt kan worden.
  • Alle zonnepanelen staan met elkaar in verbinding.
  • Eén zonnepaneel wat in de schaduw ligt of vervuilt is, heeft effect op het rendement van alle zonnepanelen.

Geoptimaliseerd stringsysteem:

  • Door de panelen te voorzien van power optimizers, werken de zonnepanelen individueel van elkaar. De hoge voltage aan gelijkstroom gaat nog wel naar een centrale omvormer die dit omzet naar veilige wisselstroom zodat het in huis gebruikt kan worden.
  • Vervuiling of schaduw op een zonnepaneel heeft nauwelijks of geen effect op het rendement van de andere zonnepanelen.

Parallel geschakeld:

  • Elk paneel word voorzien van een Enphase micro-omvormer. Er is dus geen centrale omvormer in huis meer nodig.
  • De opgewekte energie word direct onder het paneel omgezet naar veilige wisselspanning die in huis kan worden gebruikt.
  • Geen hoge voltages gelijkspanning = brandveilig.
  • Zonnepanelen werken individueel van elkaar = maximaal rendement.

Vraag een offerte aan

Je kunt bij ons een vrijblijvende offerte aanvragen voor het plaatsen van nieuwe zonnepanelen of voor het verwijderen van je huidige zonnepanelen.